Kategorier
Blogindlæg

Konditoricrawl, fastelavnsbolletour…

I flere år har jeg haft lyst til at tage på tur og smage de forskellige fastelavnsboller, som tilbydes. Jeg vil ikke være kritisk overfor om de skal være af den ene eller anden dej, eller om der skal være creme, syltetøj eller mousse i dem. De skal bare smage godt, og være et særligt sortiment til fastelavn.

Helsingør Dagblad har allerede dækket de lokale bageres boller, så vi valgte at gøre det til en tur til de bedst bedømte steder i vores hovedstad. Vi er tre på tur, og har hver 5 stjerner at gøre godt med for hver bolle. Jeg vil her levere min egen (1-5/5) og den samlede score (3-15/15) for hver enkelt bolle.


Turen startede hos Andersen Bakery, København S.

Andersen Bakery

Fæl skuffelse. Selvom deres bolle med æble/yusu kom ind på en samlet 3. -plads, var de resterende boller ikke til at smage forskel på. Smagene var ikke ret gennemtrængende trods det meget flotte udseende.

Æble-Yusu: 4/5, 10/15 – Dejlig smag, dog meget mild.
Kaffe-chokolade: 2/5, 5/15 – Kaffen kunne ikke smages.
Nougat-saltkaramel: 1/5, 5/15 – Bare en underlig og kedelig kombi.


Dernæst smagte vi på sagerne hos det gamle og kendte konditori La Glace. Og til trods for et udseende som ikke bragte noget nyt til oplevelsen, var smagene helt fantastiske, og både vores 1. og 2.-plads kommer herfra.

La Glace

Når man opkalder sine boller efter kendte danskere, sætter det visse forventninger til niveauet. Og forventningerne blev indfriet.

H. C. Andersen: 5/5, 14/15 – Helt klart testvinderen – den var et helt eventyr, og turen værd i sig selv. Og så var den mest klassisk af alle. Godt gået.
Carl Nielsen: 4/5, 12/15 – Med lækre orangestrøg på tungen, er denne værd at sætte tænderne i.
Karen Blixen: 3/5, 7/15 – Meget tung og bitter. Kaffesmagen kom ikke rigtigt til sin ret.


Cadance i den gamle Carlsberg-bydel er blevet meget populær, men for os provinsboere, er det nok en kende for poppet, og smagene skuffede fælt oven på den hype der er om stedet.

Cadance

Kagerne er smukke og rustikke, og bunden er vildt lækker. Men derudover har de ikke rigtigt noget at byde på. Kaffen vi i øvrigt ventede så længe på at den var kold inden vi fik den serveret, smagte både sur og alt for bitter til at man burde tage penge for den. Men nu til kagerne…

Solbær: 3/5, 6/15 – En jævn og kedelig marmelade uden særlig smag og en træt og kedelig skumcreme.
Marcipan: 2/5, 5/15 – Jeg fornemmede ingen marcipan, den smagte bare mest af luft.


Maison d’Angleterre kunne nok byde på de flotteste kager, som var pyntet med både bladguld og chokolade.

Maison d’Angleterre

Kun 2 af kagerne var rubriceret som fastelavnsboller, så den tredje, en citrontærte, vil ikke blive bedømt skønt den smagte himmelsk. Kagerne havde nok turens højeste kilopris, men var ikke helt så exceptionelle som vi havde forventet os.

Sveske: 1/5, 4/15. Den var bare overflødig i den værste forstand.
Saltkaramel: 3/5, 8/15 – egentlig en ret god og hæderlig kage.


Hart Bageri på Frederiksberg har også en hype omkring sig, men deres fastelavnsboller er ikke umiddelbart noget jeg kommer til at køre efter igen.

Hart Bageri, Frederiksberg

Der mangler i særdeleshed fart på smagene i dette bageri, og den anvendte chokolade? smagte ikke som chokolade vi tidligere har smagt – den havde en bismag, som ikke var ret lækker.

Wienerbolle: 2/5, 6/15 – Jævn, kedelig.
Tebolle: 1/5, 3/15 – Smagte direkte grimt, som den eneste af dem vi smagte. Om chokoladen er fra Polen eller om den bare var gammel, vil jeg ikke gætte på. Den havde jeg gerne været foruden.


På vejen hjem kunne vi lige nå forbi Ganløse Bageri, som især på Facebook har udvist stor kunnen i fastelavnsboller.

Ganløse Bageri

Selve brøddelen var overraskende god i sin konsistens, også efter et døgn i køleskab. Men det er ikke nok til at lokke mig tilbage. Selve bageriet så ikke ud til at have været rengjort i år, montrene var fedtede og klistret ind i glasur som slet ikke var præsenteret på bagværket – gad vide hvor sjældent der gøres rent? Men vi købte to skuffende smagsoplevelser.

Vaniljecreme: 2/5, 6/15 – Ægte vanilje tror jeg næppe der var tale om, men det var også dagens billigste kage.
Passionsfrugt: 1/5, 5/15 – Cremen var næsten rørt til smør og frugten var vist fra et laboratorium i Østeuropa. Ellers mange tak.

Næste år, tager vi igen turen, men bliver i nærområdet.