Kategorier
Blogindlæg

Det er pest eller Corona

Igen er der nye meldinger fra Statsministeren. Lige som resten af landet lukker vi forsigtigt op for dele af de opgaver Hornbæk Fjernvarme har lukket ned for, og laver kompenserende foranstaltninger for at undgå Corona-smitten. Som min mutti sagde; det er pest eller Corona. Vi kan dog ikke skubbe vore opgaver i én uendelighed. Mange nye forbrugere venter på at blive tilsluttet fjernvarmenettet, og vi har nogle reparationer som bør udbedres mens det er lunt i vejret. Især i år er det vigtigt at vi kan holde varme på plejecenter og boliger for særligt de udsatte, men i og med at mange arbejder hjemmefra er det samtidig vigtigt at generelle afbrydelser sker af så kort varighed som muligt. Vi går derfor i gang med at grave lidt igen – først de steder som ikke bør være en risiko, og dernæst må vi med kløgt og forsigtighed få lavet det nødvendige arbejde på bedst mulige måde uden at risikere hverken smitte eller større afbrydelser af varmeforsyningen.
Vi fortsætter dog med at holde os adskilt. Vi der kan, bliver hjemme på “kontoret” i køkkenet, krea, stue eller hvor vi har indrettet os, i hvert fald til og med 10. maj. Når vi en gang i mellem er nødt til at tage på værket, sker det med forsigtighed og med passende værn mod sygdommen. Vi er heldigvis gearet til det, selvom det naturligvis er lidt mere besværligt.
Til gengæld kan vi jo nyde at køkkenet imens kan emme endnu mere af hjemmelavede godter, og mens jeg passer mit lille kontor, passer gryden med grøntsagsrester sig selv, og bliver til den skønneste fond. Ja, det er old school at koge sin egen fond og bage brød på surdej, men i skulle prøve – det er lækkert. Vi forsøger også at støtte op om de lokale spisesteder og bestiller gerne take away fra steder der normalt ikke tilbyder dette. I aften (tirsdag) skal vi eksempelvis have dumplings – autentiske dumplings fra et lokalt sted i Hornbæk. Vi vil jo gerne have at de også er her efter krisen.