Citron-honningis
Jeg får besøg af en som ikke kan tåle sukker, så jeg måtte lige lave en honningsødet is. Lidt citron og vanille gør den ekstra lækker.
At lave en is, der ikke indeholder sukker, kan være en udfordring for mange. Men der er en række alternative sødestoffer, som kan bruges i stedet. En af disse er honning, som udover at give en sød smag også tilføjer en let karameliseret nuance til isen.
For at lave honningsødet is skal du først og fremmest vælge en god honning af høj kvalitet. Honning har forskellige smagsnoter og konsistenser afhængigt af, hvilken type bierne har indsamlet nektar fra. Nogle honninger har en let og blød smag, mens andre har en mere kraftig og intens smag.
En anden ting, du kan gøre for at tilføje ekstra smag til din honningsødet is, er at tilsætte lidt citronsaft. Citronsaft tilføjer en friskhed og syrlighed til isen, som balancerer sødmen fra honningen.
Du kan også tilføje lidt vanille, som giver en dyb og varm smag til isen. Vanille er en af de mest populære smagsstoffer, når det kommer til desserter og søde retter.
Når du laver honningsødet is, er det vigtigt at huske på, at honning er en meget stærk sødning, så du vil ikke have brug for så meget som du ville med sukker. Det er også vigtigt at røre isblandingen godt, så honningen bliver jævnt fordelt i hele isen.
Endelig kan du eksperimentere med at tilføje forskellige toppings til din honningsødet is, som nødder, chokolade, bær eller frugt. Disse toppings kan give ekstra smag og tekstur til din is og gøre den endnu mere lækker.
Alt i alt er honningsødet is et godt alternativ til traditionel is, som er fuld af sukker. Honning, citron og vanille er en smagfuld kombination, der vil gøre din is til en hit hos dine gæster, og det bedste af det hele er, at det er enkelt at lave og kan tilpasses til forskellige smag og præferencer.
Ingredienser:
1,5 æggehvide
4 æggeblommer
Saften fra en lille økologisk citron
1-1,5 dl flydende akaciehonning
1 tsk. Cremodan
1 tsk. vanilliepulver (Bourbonvanille), eller indholdet af ½ stang vanille
3 dl økologisk piskefløde 38%
2 dl økologisk minimælk
Fremgangmåde:
Start med at piske æggehviden stiv i en skål for sig selv.
I en anden skål røres honning og citronsaft sammen og piskes derefter i ca. 5 minutter sammen med æggeblommer, Cremodan og vanille. Fløde og mælk piskes forsigtigt med til sidst.
Slutteligt vendes hviderne forsigtigt sammen med resten og det hele køres på ismaskinen i ca. 35-40 minutter.
Velbekomme