Rødgrød med flødeis
Egentlig er det bare en flødeiscreme med jordbær.
Ingredienser:
600 g jordbær
100 g økologisk rørsukker
2 hele æg
3-4 tsk. Cremodan
3 dl. piskefløde 38%
2 dl. økologisk sødmælk
saften fra en limefrugt
vand
Fremgangsmåde:
Jordbærene kommes i en gryde med halvdelen af sukkeret samt 1 dl. vand og bringes i kog, til det er en mos (ca. 10-15 minutter). Med et piskeris moses bærrene let og massen sigtes efterfølgende og filtreres gennem et viskestykke som lægges i et dørslag, således at det kun er den rene saft som er tilbage. Denne saft koges ind til ca. 1½ dl og afkøles derefter.
Resten af sukkeret, æggene og Cremodan røres i røremaskine til det er en ensartet og lind masse (ca. 5-7 minutter). Piskefløde, sødmælk, limesaft og den afkølede jordbærsaft hældes ved under forsigtig omrøring på røremaskinen og det hele hældes i ismaskinen hvor det kører 30-50 minutter.
Velbekomme.