Isalamande
En af mine yndlingsdesserter er Risalamande, og da jeg er glad for is, var det meget nærliggende at lave en Isalamande.
Denne is er absolut ikke slankende. Den bliver lavet udelukkende på fløde, så hvis man skal tabe sig, bør man nok undgå at spise for meget.
Ingredienser:
1 glas god kirsebærsauce
5 dl. økologisk piskefløde 38%
1 god vanillestang
3 økologiske æg
125 g økologisk rørsukker
100 g hakkede mandler uden skind
2 tsk. Cremodan
½ tsk. salt
Fremgangmåde:
Start med at hælde kirsebærsaucen i en gryde og varm den op. Saucen må gerne boble lidt og putre under låg i 10-15 minutter inden bærene sies fra og gemmes til senere. Saucen hældes tilbage i gryden og koges ind til ca. 1 dl. Herefter stilles den koncentrerede kirsebærsauce til afkøling – gerne i køleskab.
Vanillestangen flækkes og kornene tages ud og blandes med lidt af sukkeret og kommes derefter i en gryde sammen med resten af sukkeret, piskefløden, æggene og de to halve vanillestænger. Det røres sammen til en ensartet masse og varmes forsigtigt op til præcis 84 grader under konstant omrøring. Når massen har nået de 84 grader, hældes den straks i en kold skål og køler herefter af – gerne i køleskab.
Når de forskellige masser er kølet af, hældes flødemassen (uden vanillestænger) og de hakkede mandler i ismaskinen hvor den kører i 30-50 minutter. Hvad enten man serverer straks i portioner eller isen skal i fryseren i en boks, kan kirsebærsaucen overhældes isen og med en ske eller lignende, kan man trække saucen rundt i ismassen for at blande den blidt, men stadig med definerede grænser mellem de to masser.
Velbekomme