Guinnessis
Efter at have været i Irland et par gange og fået en velskænket Guinness, måtte jeg bare lave denne is.
Brug af Guinness-øl i is tilføjer en unik og lækker smag til isen. Den ristede malt og byg, der bruges i bryggeprocessen af Guinness, giver den en rig og kompleks smagsprofil, der passer godt til isens cremeagtighed. Øllen tilføjer også en subtil bitterhed og et strejf af chokolade til isen.
At bruge Guinness i is kan også være en sjov og kreativ måde at inkorporere smagen af din yndlingsøl i en dessert. Det er en fantastisk mulighed for ølelskere, der ønsker at prøve noget nyt og anderledes med deres yndlingsdrink.
Endelig kan det være en sjov og nem aktivitet at lave din egen is med Guinness derhjemme. Med blot nogle få enkle ingredienser og lidt tid kan du skabe en lækker og unik dessert, som dine venner og familie helt sikkert vil elske. Så snup et par dåser Guinness og prøv det!
Ingredienser:
2 store dåser Guinness á 44 cl
100 g økologisk rørsukker
2 økologiske æggeblommer
1 helt økologisk æg
2 tsk Cremodan
1 knsp økologisk bourbonvanilje (enten som pulver eller ca ½ stang)
1 knsp salt
2 dl økologisk minimælk
2 dl økologisk piskefløde
Fremgangsmåde:
Øllet kommes i en gryde og koges ind til ca. 3 dl, og sættes herefter til afkøling. Når øllet er koldt igen fortsættes der:
Øllet, sukker, æg, æggeblommer, Cremodan, vanilje og salt kommes i røremaskinen og røres i ca. 5-7 minutter til det er blevet en homogen æggesnaps. Herefter kommes mælk og fløde ved, som piskes med i et minuts tid, hvorefter det hele kommes i ismaskinen. Nemmere bliver det vist ikke.
Velbekomme.