Frossen Æblekage

En cremet æbleis med et touch af kanel, som smager ligesom farmors æblekage.

Denne is er fremstillet af friske æbler, som er blevet mikset sammen med fløde, sukker og kanel. Det giver en fyldig og cremet konsistens, som minder om en traditionel æblekage. Denne is er også meget alsidig og kan spises både alene eller som et supplement til en anden dessert.

Det, der gør denne is særlig, er, at den er fyldt med smagen af dansk sommer og traditionelle danske kager. Det er en perfekt måde at nyde smagen af æblekage, selvom det ikke er sæson for æbler.


Til en æblekageis skal bruges følgende:

5 æbler (ca. 400-450 g)
100 g økologisk rørsukker
2 pasteuriserede æggeblommer
1 helt æg (pasteuriseret)
3-4 tsk. Cremodan
1 dl. økologisk piskefløde 38%
2½ dl. økologisk sødmælk
Saft af 1 citron
1 tsk. stødt kanel
vand

Fremgangsmåde:

Æblerne skrælles og kernehusene fjernes, hvorefter æblerne skæres i mindre stykker og kommes i en gryde med 1 dl vand og ca. halvdelen af sukkeret. Æblerne koges til mos (ca. 12-15 minutter). Mosen køles af og blendes til en ensartet masse uden klumper og stykker.

Æggeblommer, det hele æg, Cremodan og resten af sukkeret røres på røremaskine til det er en lind og ensartet masse ( ca. 5-7 minutter)
Piskefløde, sødmælk, citronsaft og kanel kommes ved under rolig omrøring i røremaskinen. Tilsæt eventuelt et par dråber grøn frugtfarve, hvis farven er for kedelig. Det hele kommes i ismaskinen og kører 30-50 minutter.

Velbekomme.