Rabarbersorbet

Friste friske rabarber fra haven.

Til en lækker cremet rabarbersorbet skal bruges følgende:

200 g økologisk rørsukker
3-400 g friske rabarberstængler skåret i 1-2 cm stykker
1 æble skåret i tern
1 kvist citrontimian
1 kvist rosmarin
Vand (så det dækker)
1 æggehvide
1 spsk. rørsukker
½ tsk. fint salt
2 tsk. Cremodan

Fremgangsmåde:

Rabarber, æble, vand, sukker, rosmarin og citrontimian koges sammen i 5-10 minutter, til det minder om en grød. Massen/pulpen sigtes fra og væden stilles på køl.

1 spsk. rørsukker, æggehvide, salt og Cremodan piskes til konsistensen er som til marengs. Marengsen vendes i den afkølede rabarbersaft og det hele kommes i ismaskinen og kører 30-50 minutter.

Velbekomme.