Kaffecreme

En lækker kaffeis med den gode italienske cremeagtighed.

Til en lækker cremet kaffeis skal bruges følgende:

100 g økologisk rørsukker
4 pasteuriserede æggeblommer
½ tsk. fint salt
3-4 tsk. Cremodan
3 dl. økologisk piskefløde 38%
3 dl. økologisk sødmælk
10 g instant kaffepulver af en fornuftig kvalitet
vand

Fremgangsmåde:

Rørsukker, æggeblommer, salt og Cremodan røres på røremaskine til konsistensen er ensartet og lind (ca. 5-7 minutter). Imens hældes kaffepulveret i en kop og overhældes med ca. ½ dl. kogende vand. Brug så lidt vand som muligt, det skal kun lige opløses. Når æggesnapsen er tilfredsstillende hældes piskefløde, sødmælk og den stærke kaffe i blandingen under rolig omrøring i røremaskinen. Det hele kommes i ismaskinen og kører 30-50 minutter.

Velbekomme.