Rødgrød med fløde

Egentlig er det bare en flødeiscreme med jordbær.

jordbæris

jordbæris

Ingredienser:

600 g jordbær
100 g økologisk rørsukker
2 hele æg
3-4 tsk. Cremodan
3 dl. piskefløde 38%
2 dl. økologisk sødmælk
saften fra en limefrugt
vand

Fremgangsmåde:

Jordbærene kommes i en gryde med halvdelen af sukkeret samt 1 dl. vand og bringes i kog, til det er en mos (ca. 10-15 minutter). Med et piskeris moses bærrene let og massen sigtes efterfølgende og filtreres gennem et viskestykke som lægges i et dørslag, således at det kun er den rene saft som er tilbage. Denne saft koges ind til ca. 1½ dl og afkøles derefter.

Resten af sukkeret, æggene og Cremodan røres i røremaskine til det er en ensartet og lind masse (ca. 5-7 minutter). Piskefløde, sødmælk, limesaft og den afkølede jordbærsaft hældes ved under forsigtig omrøring på røremaskinen og det hele hældes i ismaskinen hvor det kører 30-50 minutter.

Velbekomme.

Varedeklaration

pr. 100g I retten pr. portion
Energi (kJ) : 576,5 8.042,2 1.340,4
Energi (kcal) : 137,7 1.921,2 320,2
Protein (g) : 1,8 25,5 4,3
Fedt, total (g) : 9,2 127,7 21,3
 – Mættet (g) : 5,7 80,2 13,4
 – Enkeltumættet (g) : 2,5 34,9 5,8
 – Flerumættet (g) : 0,3 4,5 0,8
 – Omega-3 (g) : 0,1 0,8 0,1
 – Omega-6 (g) : 0,3 3,5 0,6
 – Kolesterol (mg) : 60,1 838,1 139,7
Kulhydrater, total (g) : 12,7 176,6 29,4
 – Tilgængelige (g) : 11,7 163,4 27,2
 – Tilsat sukker (g) : 7,2 99,9 16,7
 – Kostfibre (g) : 0,9 13,2 2,2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *