Kaffecreme

En lækker kaffeis med den gode italienske cremeagtighed.

kaffeis2

Til en lækker cremet kaffeis skal bruges følgende:

100 g økologisk rørsukker
4 pasteuriserede æggeblommer
½ tsk. fint salt
3-4 tsk. Cremodan
3 dl. økologisk piskefløde 38%
3 dl. økologisk sødmælk
10 g instant kaffepulver af en fornuftig kvalitet
vand

Fremgangsmåde:

Rørsukker, æggeblommer, salt og Cremodan røres på røremaskine til konsistensen er ensartet og lind (ca. 5-7 minutter). Imens hældes kaffepulveret i en kop og overhældes med ca. ½ dl. kogende vand. Brug så lidt vand som muligt, det skal kun lige opløses. Når æggesnapsen er tilfredsstillende hældes piskefløde, sødmælk og den stærke kaffe i blandingen under rolig omrøring i røremaskinen. Det hele kommes i ismaskinen og kører 30-50 minutter.

Velbekomme.

Varedeklaration

pr. 100g I retten pr. portion
Energi (kJ) : 1.005,1 7.859,6 1.309,9
Energi (kcal) : 240,1 1.877,6 312,9
Protein (g) : 3,7 28,5 4,8
Fedt, total (g) : 18,0 140,7 23,5
 – Mættet (g) : 10,9 85,4 14,2
 – Enkeltumættet (g) : 5,0 39,4 6,6
 – Flerumættet (g) : 0,7 5,6 0,9
 – Omega-3 (g) : 0,1 0,8 0,1
 – Omega-6 (g) : 0,6 4,7 0,8
 – Kolesterol (mg) : 150,4 1.176,4 196,1
Kulhydrater, total (g) : 16,4 128,1 21,3
 – Tilgængelige (g) : 16,3 127,1 21,2
 – Tilsat sukker (g) : 12,8 99,9 16,7
 – Kostfibre (g) : 0,1 1,0 0,2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *